Uputstvo za korištenje

Racunovodja.ba je portal koji na jedno mjesto okuplja sva fizička i pravna lica koja pružaju računovodstvene usluge u Bosni i Hercegovini i omogućava komunikaciju sa klijentima. Pored toga, portal sadrži korisne informacije o računovodstvu za korisnike kojima je potreban računovođa, popuste koje računovođe nude na usluge i konkurse za posao, koji će biti dostupni samo aktivnim registrovanim korisnicima.

Kako funkcioniše tražilica?

Da biste pronašli lokalnog računovođu, neophodno je da unesete lokaciju. Na primjer, ako se nalazite u Opštini Centar u Sarajevu, unesite „Centar“ u tražilicu ili Sarajevo i u rezultatima pretrage vidjet ćete sva fizička i pravna lica sa navedenog područja koja pružaju računovodstvene usluge.

Ukoliko vas interesuje specifična usluga, počnite kucati naziv usluge i izaberite neku od ponuđenih iz drop down menija. Ako ste unijeli samo uslugu, a niste lokaciju, u rezultatima pretraživanja ćete pronaći sva fizička i pravna lica koja nude tu uslugu.

Ako ste unijeli i lokaciju i uslugu, u rezultatima pretrage ćete naći sva fizička i pravna lica koja na toj lokaciji nude navednu uslugu.

Računovođe nije moguće tražiti po imenu i prezimenu, kao ni firme po nazivu.


Šta sadrže profili fizičkih lica?

Profili fizičkih lica sadrže sljedeće obavezne informacije: Ime i prezime, email i lokaciju. Opcionalni sadržaji koje računovođe sami unose uključuju: broj telefona, broj mobitela, adresu, sliku, te listu usluga koje nudi. Ovisno o vrsti paketa članarine koju je računovođa izabrao, postoji i opcija objavljivanja biografije, dodavanja oglasa za posao za fizička lica, odnosno konkursa za pravna lica. E-mail adrese se ne prikazuju na profilima. Umjesto toga postoji opcija „Pošalji upit“ u koju upišete poruku, a naš servis je proslijedi računovođi.


Šta sadrže profili pravnih lica?

Profili pravnih lica sadrže sljedeće informacije: Naziv firme, adresu, lokaciju, broj telefona, fax, link na web stranicu ako postoji, sliku (opcionalno), listu usluga koje nudi i sekciju „O nama“ ukoliko je firma odabrala paket članarine s tom opcijom. Politika o e-mail adresama vrijedi i za pravna lica. Slanje poruka se vrši preko opcije „Pošalji upit“.


Šta je top pretraga?

Pravo na top pretragu imaju svi članovi koji su uplatili jedan od sljedećih paketa: Silver, Gold, Intermediate ili Expert. Top pretraga podrazumjeva da vaš profil bude izlistan u prvih nekoliko rezultata pretrage ukoliko vaše informacije odgovaraju upitu na tražilici. Ukratko, ukoliko neko s iste lokacije nudi iste usluge kao i Vi, bit ćete u prednosti jer ste izlistani u rezultatima ispred te firme ili osobe.