Mostarke nagrađene za poslovne ideje

Mostarke nagrađene za poslovne ideje

Nagrađeni projekt podrazumjeva prodaju specijaliziranog virtualnog prostora namijenjenog prvenstveno umjetnicima koji žele i imaju potrebu promovirati i predstavljati svoju umjetnost.


Jučer je u Mostaru, u Tehnološkom parku INTERA, održana završna ceremonija projekta "Women in progress" tokom koje su prezentovanii projektni rezultati.

Projekt ''Women in progress'' implementirali su u suradnji REDAH i Asocijacija poduzetnica u BiH ''ONE'', a podržan je od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini u okviru Fonda za podršku osnaživanju žena. Ovaj projekt temeljio se na jačanju ženskog poduzetništva u cilju stvaranja uvjeta za poboljšanje statusa žena i jačanja njihove pozicije u razvoju poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini.

Od 29 prijavljenih projekata dodijeljeni su grantovi za tri projekta, a to su "Prodaja specijaliziranog virtualnog promotivnog prostora" (3000$), autorica Jasne Jurčić i Jelene Krešić, zatim projekt "Pčelarstvo" (2000$), autorice Aide Krupalije, te projekt "Modni studio NICCA" (1000$), autorice Nives Ćorić.

Jurčić je za Bljesak.info rekla kako nagrađeni projekt podrazumjeva prodaju specijaliziranog virtualnog prostora namijenjenog prvenstveno umjetnicima koji žele i imaju potrebu promovirati i predstavljati svoju umjetnost.

''Uzimajući u obzir koliko je ovaj važan segment ljudske djelatnosti na prostorima BiH, ali i šire regije zakinut i marginaliziran, smatramo kako će ovo biti dobar poticaj razvoju umjetnosti, na obostrano zadovoljstvo'', rekla je Jurčić i dodala kako su ona i Krešić zahvalne što su agencija REDAH, udruga "One" i ambasada SAD-a u moru odličnih ideja prepoznali nihovu.

Uvjerene su, kaže Jurčić, da će ona zastupati i poticati razvoj jednog apsolutno važnog segmenta kulturnog života BiH, ali i cijele regije i biti odličan primjer i poticaj budućim ženama poduzetnicama.

''Najveću podršku žene mogu dobiti jedna od druge i najvažnija je naša međusobna saradnja. Niko ne može bolje shvatiti ulogu majke, supruge od druge žene, kolegice, prijateljice. Zato je bitno udružiti se u projektima i maksimalno se podržavati i sarađivati'', zaključuje Jurčić.

Lilian Wahl- Tuco iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini istaknula je važnost ovakvih projekata za sve poduzetnice koje su sudjelovale u ovom projektu, kao i za buduće poduzetnice koje će se voditi ovim primjerom.

Manager.ba

Zadnji članci
NESTLE: Zdravlje je profitabilniji biznis od čokolade

Prehrambena grupa Nestlé najavila je širenje svog profitabilnog zdravstvenog poslovanja suradnjom vrijednom više od milijardu...

5 stvari za uspjeh koje ne zahtijevaju baš nikakav talent

Mislite li da je talent osnovni razlog nečijeg uspjeha? Ako je tako, onda se duboko varate. Biti uspješan u nečemu najviše ovisi...

Kompanija "Voda voda" dobila NSF certifikat

Kompanija 'Voda voda' iz Banje Vrujci dobila je NSF certifikat, neophodan za izvoz na svjetska tržišta. „Voda voda" je prva...

PREGOVORI: "AS Group" želi preuzeti gradačački "Vegafruit"

"AS Group" vodi pregovore s kompanijom "Vegafruit" iz Gradačca o ekskluzivnoj distribuciji brendova ove kompanije, potvrdio je...

Uvodi se ekološka naknada za odlaganje otpada u FBiH

Sve općine i gradovi u Federaciji BiH morat će u sljedećem periodu utemeljiti službu za zaštitu okoliša. Zadatak službe je...