Miškić napušta Wiener osiguranje Banja Luka

Miškić napušta Wiener osiguranje Banja Luka

Miroslav Miškić od 1. siječnja sljedeće godine napušta funkciju generalnog direktora Wiener osiguranja VIG Banja Luka, saznaje poslovni portal Capital.ba.


Miškić je za CAPITAL jučer potvrdio ovu informaciju, dodavši da nisu tačne spekulacije da je smijenjen, već da je sam odlučio da više ne bude dio uprave.

Grupacija još nije odlučila tko će doći na njegovu poziciju.

Miškić napušta Wiener osiguranje u kojem je proveo više od 20 godina, još od perioda prije prodaje tadašnjeg Jahorina osiguranja austrijskoj grupaciji.

Nezvanično, Miškić odlazi iz Wiener osiguranja zbog koncepcijskih razlika u vođenju kompanije koje bi u narednom periodu trebale rezultirati otpuštanjem velikog broja radnika.

Iz posljednjih objavljenih javnih natječaja vidljivo je da Uprava Wiener grupe u Beču traži reorganizaciju kroz gašenje 12 filijala u RS i FBiH i njihovo pretvaranje u poslovnice, što će uticati na smanjenje broja zaposlenih i njihov status.

Miškić konkurirao za direktora Agencije

Miškić koji je profesor na dva fakulteta već aktivno traži novu funkciju.

Prijavio se na natječaj za direktora Agencije za osiguranje Republike Srpske i jedan je od kandidata koji su ispunjavaju uvjete, te je, kako se saznaje, bio na prvom intervju pred Komisijom za izbor.

Šanse za izbor su mu male, jer je ovo politička funkcija koje je u raspodjeli fotelja pripala DNS-u čiji je predsjednik Marko Pavić nedavno potvrdio za CAPITAL da je spremna za njihovog kadra iz Doboja.

Nezvanično, Miškić je već i dao do znanja vlasnicima dvije osiguravajućih kuća da je „na tržištu“.

Miškić u Wiener osiguranju ima menadžerski ugovor koji mu garantira otpremninu i do 12 plaća.

No, tu je i klauzula o zabrani obavljanja poslova dvije godine za druge osiguravajuće kuće, koju će on pokušati u razgovorima sa upravom Wiener grupe u Beču eliminirati iz sporazuma o prekidu radnog odnosa.

Promjene u grupaciji

Miškić je jedan od tri važne kadrovske promjene u Wiener grupaciji. Smjena će se desiti na čelu Wiener osiguranja u Beogradu. Predsjednika Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranje Beograd Branka Krstonošića zbog odlaska u mirovinu, zamijenit će 27. prosinca Zoran Blagojević.

Do promjena dolazi i u samoj Upravi grupacije u Beču.

Izvršni direktor Vienna Insurance Group-a Peter Hagen također će napustiti firmu krajem prosina i naslijedit će ga Elisabeth Stadler, objavio je VIG u svom priopćenju.

„S obzirom na razlike u mišljenju u pogledu budućeg strateškog usmjerenja i upravljanja Grupe, Peter Hagen će napustiti svoju poziciju predsjednika Uprave Vienna Insurance Group 31. prosinca 2015. godine u dogovoru s Nadzornim odborom", ističu u VIG-u.

 

Izvor: Manager.ba

Zadnji članci
NESTLE: Zdravlje je profitabilniji biznis od čokolade

Prehrambena grupa Nestlé najavila je širenje svog profitabilnog zdravstvenog poslovanja suradnjom vrijednom više od milijardu...

5 stvari za uspjeh koje ne zahtijevaju baš nikakav talent

Mislite li da je talent osnovni razlog nečijeg uspjeha? Ako je tako, onda se duboko varate. Biti uspješan u nečemu najviše ovisi...

Kompanija "Voda voda" dobila NSF certifikat

Kompanija 'Voda voda' iz Banje Vrujci dobila je NSF certifikat, neophodan za izvoz na svjetska tržišta. „Voda voda" je prva...

PREGOVORI: "AS Group" želi preuzeti gradačački "Vegafruit"

"AS Group" vodi pregovore s kompanijom "Vegafruit" iz Gradačca o ekskluzivnoj distribuciji brendova ove kompanije, potvrdio je...

Uvodi se ekološka naknada za odlaganje otpada u FBiH

Sve općine i gradovi u Federaciji BiH morat će u sljedećem periodu utemeljiti službu za zaštitu okoliša. Zadatak službe je...